Zelo preprost in slasten jagodni biskvit s smetano, mascarponejem. Pripravljen v vsega pol ure.

Sestavine

Biskvit

  • 4 jajca
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 4 žlice olja
  • 140 g gladke bele moke
  • 150 g sladkorja

Krema

Jagode

  • 150 g jagod *
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • sok ½ limone

jagodni-biskvit-s-smetano-WM3

Postopek

  • iz beljakov stepeš sneg
  • vmešaš rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor, pecilni prašek in pesejeno moko
  • pekač obložiš (25 cm premera) s peki papirjem in vliješ testo
  • pečeš približno 18 minut pri 200 stopinjah Celzija
  • počakaš, da se testo ohladi in ga ločiš od peki papirja

Krema

  • zmešaš sladko smetano s sladkorjem in jo stepeš
  • dodaš mascarpone in rum

Jagode

  • očistiš jagode, nasekljaš na rezine, posuješ s sladkorjem v prah in poliješ s sokom limone

Priprava biskvita

  • biskvitno testo naprej premažeš s tanko plastjo kreme
  • posuješ polovico jagod
  • premažeš s preostankom kreme
  • posuješ drugo polovico jagod

* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator

jagodni-biskvit-s-smetano-WM2

http://www.sketa.si/borovnicevi-mafini/

Morda ti bo všeč tudi:

0