Hitro pripravljena borovničeva torta brez peke. S podlago keksov, kremo jabolk in borovnic ter z belim ganašem. Preprosta in slastna. Ravno prava za obiske, le dan prej se je loti, da se v miru ohladi čez noč.

Še več sladic? Klikni www.SKETA.si.

Podlaga

  • 150 g keksov Domaćica ipd
  • 100 g masla

Krema

  • 250 g borovnic
  • 1 jabolko
  • 2o0 g indijskih oreščkov
  • 150 g kokosovega olja
  • 5 žlic medu
  • 1 čž cimeta v prahu
  • 1 čž vanilije v prahu
  • 1 ščepec soli

Ganaš

  • 100 g bele čokolade
  • 0,3 dl sladke smetane

 

Postopek

  • sestavine podlage zmešaj in razporedi po dnu tortnega modela (cca 20 cm premer)
  • sestavine kreme zmešaj in razporedi po podlagi
  • ganaš pripraviš s počasnim segrevanjem smetane in bele čokolade
  • odstaviš z vročega in mešaš, da nastane enakomerna zmes, slednjo preliješ po torti
  • po želji okrasiš s koščki kokosa
  • pred postrežbo naj bi vsaj 6 ur v hladilniku

Morda ti bo všeč tudi:

0