Ti browniji ne poznajo kompromisa. So popolnoma slastni, a hkrati prijazni s sladkorjem. Uporabljeno je sladilo eritritol. Če tega ne želiš pa lahko slednjega brez težav nadomestiš s sladkorjem. Poseben okus jim pričara arašidova krema. Iz knjige Seksi lahke sladice – 40 lahkih sladic brez dodanega sladkorja!

Sestavine

Osnova 

  • 5 jajc
  • 150 g masla
  • 120 g temne čokolade
  • 40 g kakava v prahu

Arašidova krema

  • 200 g arašidovega masla
  • 75 g stopljenega masla
  • 50 g eritritola
  • 1 čž soli

 

Postopek

  • segrej pečico na 160 C
  • pri rahli temperaturi stopi maslo in čokolado
  • počasi vmešaj jajca
  • vmešaj še kakav
  • pekač obloži s papirjem za peko in peci 15 minut
  • počakaj 10 minut, da se ohladijo
  • brownije prelij z arašidovo kremo (zmešaj sestavine kreme)

Morda ti bo všeč tudi:

0