Je na tem svetu še kaj lepšega od čokoladne torte? Kaj pa, če je ta še brez sladkorja in glutena? Poskusi to neverjetno preprosto in okusno poslastico.

Sestavine za torto premera 20 cm:

Biskvit:

  • 8 jajc
  • 150 g Eritritola
  • 200 g mandljeve moke
  • 200 g temne čokolade

Krema:

  • 500 g mascarponeja
  • 200 g temne čokolade
  • 0,5 dl ruma (opcijsko)

Dekoracija:

  • 200 g jagodičevja

Priprava:

  1. loči 6 rumenjakov od beljakov, k rumenjakom dodaj 2 celi jajci, dodaj Eritritol in penasto vmešaj
  2. čokolado stopi nad vodno kopeljo in jo skupaj z mandlji vmešaj v jajčno zmes
  3. naredi sneg iz 4 beljakov in nežno vmešaj v biskvit
  4. peci 50 minut na 155 °C
  5. počakaj, da se biskvit ohladi in ga razreži
  6. za kremo stopi temno čokolado, jo vmešaj k mascarponeju, dodaj še rum in zmešaj z ročnim mešalnikom
  7. torto namaži in jo dekoriraj s svežim sadjem

*za lepši videz torto namaži in sestavi v modelu

Dober tek!

Morda ti bo všeč tudi:

0