Zgrabi porcijo jagodičevja, sladkor, mleko, maslo, moko, jajca in vanilijo ter speci kolač, ki ima svoje korenine v francoskem kolaču clafoutis. Slednjemu se lahko približaš še bolj tako, da uporabiš temne češnje.

 

Sestavine

Francoski-sadni-kolac-WM3

Postopek

  • jagodičevje očistiš, večje kose (npr jagode) razpoloviš) in posuješ s 50 g sladkorja v prahu
  • pekač dobro premažeš z maslom
  • po dnu razporediš jagodičevje
  • z mešalnikom zmešaj moko, vanilijo in 50 g sladkorja v prahu
  • dodaj še jajca in mleko
  • pečeš 40 minut pri 180 stopinjah Celzija
  • serviraš posuto s sladkorjem v prahu

Namig: sladkor lahko nadomestiš z eritritolom v prahu. V tem primeru količino eritritola povečaj za 20%.

 

Francoski-sadni-kolac-WM1* Partnerja SKETA.si in Presno.si sta Gorenje in Mercator.

Morda ti bo všeč tudi:

0