Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva in ena izmed mojih ljubših kombinacij je granola s cimetom in vanilijo, prelita z domačim sojinim ali kokosovim jogurtom. Granolo lahko pripraviš v pečici ali s pomočjo dehidratorja. Odlično se poda tudi k smutijem, ali pa se jo loti kar kot prigrizek, ko pade sladkor.

Sestavine:

  • 200 g mandljev
  • 100 g pistacij
  • 100 g orehov
  • 200 g datljev
  • 3 žličke cimeta v prahu
  • 3 žličke vanilije v prahu
  • 4 žlice chia semen
  • 1 – 2 dl vode

Postopek za pripravo granole s cimetom in vanilijo:

  1. Mandlje, pistacije in orehe grobo zmelji v mešalniku.
  2. Preliv pripraviš tako, da v blenderju do gladkega premešaš datlje, cimet, vanilijo in vodo. Količino vode prilagodi tako, da se bo preliv lažje zmešal. Na koncu dodaj chia semena in ročno premešaj.
  3. Mešanici oreščkov dodaj preliv in dobro premešaj. Razporedi na pladenj dehidratorja in suši 24 ur pri 42 °C. Granolo vmes nekajkrat premešaj.
  4. Namesto dehidratorja lahko uporabiš tudi pečico. Nastavi jo na 50 °C in vklopi ventilator. Sušenje v pečici je hitrejše kot v dehidratorju. Med sušenjem granolo pogosto preveri in jo premešaj.

Več receptov za presne sladice, torte in še marsikaj najdeš v knjigi Seksi presne sladice, ki jo lahko naročiš TUKAJ.

Morda ti bo všeč tudi:

0