Nadgrajena različica jabolčne »palačinke«, enega izmed najbolj priljubljenih receptov portala SKETA.si. Sedaj z več sadja, več okusa, več užitka.

 

Sestavine

  • 50 g sladkorja
  • 1 čajna žlica cimeta v prahu *
  • 4 jajca
  • 2,5 dl kokosovega mleka (ali navadnega mleka)
  • 1 čajna žlica limonske trave
  • 90 g bele gladke moke
  • 70 g kokosove moke *
  • 80 g kokosovega olja (ali masla)
  • 3 jabolka (olupljena, narezani na 5 mm debele rezine)
  • 1 banana (narezana na kolute)
  • tri ščepce naribanega muškatnega oreščka

* Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator

Postopek

  • pečico zagrej na 230 stopinj Celzija
  • pripravi posodo za peko premera 20-25 cm ali več manjših posod
  • zmešaj sladkor in cimet
  • rahlo zmešaj jajca, kokosovo mleko,limonsko travo, muškatni orešček ter moko in kokosovo moko, testo je lahko še malce grudasto
  • polovico kokosovega olja ali masla v ponev in na njem prepraži rezine jabolk (cca 5 min – dokler se ne zmehčajo), na koncu za minutko dodaj še kolute banane
  • prepraženo sadje v posodo za peko, nato sadje prelij z zmesjo jajc, mleka itd
  • za 15-20 minut v pečico na 230 stopinj (spremljaj, da se ne zažge na vrhu)
  • po 15-20 minutah pecivo prelij z drugo polovico stopljenega kokosovega olja/masla, nato pa posuj s sladkorjem, v katerega je vmešan cimet
  • peci še 5 minut
  • posuj s sladkorjem v prahu ali prelij z medom/javorjevim sirupom in postrezi

jabolcna-palacinka-20-WM2

 

Poskusi tudi

 

 

 

 

 

Morda ti bo všeč tudi:

0