Presna lahka torta s čokolado, mandlji, kakavovim maslom in sadnim prelivom.

Obišči PRESNO.si za še več slastnih in enostavnih presnih receptov.

Sestavine

Osnova

  • 150 g mandljev
  • 3 jž kokosovega olja
  • 1 jž agavinega sirupa (ali sladila po okusu)
  • 2 jž kakava v prahu

Nadev

  • 50 g kokosove moke
  • 50 g mandljev
  • 3,5 dl vode
  • 40 g kakavovega masla (lahko tudi kokosovo olje)
  • 5-7 jž agavinega nektarja (ali sladila po okusu)
  • 6 jž kakava v prahu
  • jž vanilije v prahu
  • ščepec soli
  • 5 g agar agar-ja (1 žlica)
  • 1 dl vode

Priprava

  1. mandlje za osnovo v mešalniku zmešaj v fino moko
  2. dodaj stopljeno kokosovo olje, kakav in agavo in dobro premešaj
  3. enakomerno razporedi po tortnem modelu (v receptu uporabljen model premera 20 cm)
  4. za nadev dobro zmešaj kokosovo moko, vodo in mandlje v blenderju
  5. dodaj stopljeno kakavovo maslo, agavo, vanilijo in sol in ponovno dobro premešaj
  6. v 1 dl hladne vode vmešaj žlico agar agar-ja in ob mešanju segrej tik do vretja
  7. prilij k mešanici za nadev in ponovno premešaj
  8. nadev je končan, prelij ga po osnovi in postavi v hladilnik za pol ure, da se strdi
  9. torto pred serviranjem okrasi z jagodičevjem
  10. hrani v hladilniku

 

Obišči PRESNO.si za še več slastnih in enostavnih presnih receptov.

Kuhinjski robot Gorenje

Kuhinjski robot Gorenje

Morda ti bo všeč tudi:

0