Svežina limone, hrustljavo testo in svilnat preliv slane karamele. Postrezi z nasmehom.

Sestavine

TESTO

  • 250 g moke
  • 130 g masla
  • 30 g sladkorja

NADEV

  • 400 g kremnega sira
  • 300 g pasirane skute
  • 2 jajci
  • sok ene limone
  • 70 g sladkorja v prahu

KARAMELA

  • 200 g sladkorja
  • 0,5 dl vode
  • 50 g masla
  • 2 dl smetane
  • pol žličke soli

Priprava

  • zmešaj moko, ohlajeno maslo in sladkor
  • dobro pregneti in testo postavi v hladilnik za pol ure
  • segrej pečico na 200 °C
  • testo enakomerno razporedi v model za pite premera 24 cm, dno pite nekajkrat prebodi z vilico
  • peci 20 – 25 minut pri 200 °C
  • v veliki skledi premešaj kremni sir, skuto, limonin sok, jajci in sladkor
  • nadev razporedi po pečenemu testu in peci še 15 minut pri 200 °C
  • pito odsrtrani iz pečice in pred serviranjem pusti, da se ohladi

Karamelni preliv

  • v kozici premešaj 0,5 dl vode in 200 g sladkorja
  • segrej do vretja in kuhaj toliko časa, da sladkor karamelizira in voda izpari (traja približno 5 minut), ves čas mešaj!
  • odstavi in prilij smetano, nekaj časa mešaj, nato dodaj še maslo in sol
  • mešaj toliko časa, da je preliv popolnoma brez grudic
  • slano karamelo prelij čez pito tik pred serviranjem
  • preliv hrani v hladilniku, pred uporabo pa ga nekoliko segrej

Še več slastnih receptov najdeš TUKAJ.

Morda ti bo všeč tudi:

0