Enostavni in hitro pripravljeni presni piškoti preliti z belo čokolado. Zdravo sladkanje in neverjetna kombinacija okusov. Poskusi, ne bo ti žal.

SESTAVINE

  • 200 g lešnikov
  • 200 g datljev
  • 50 g kakavovega masla (lahko nadomestiš s kokosovim)
  • 50 g drobljenih kakavovih zrn
  • 4 žlice kakava v prahu
  • žlička vanilije v prahu
  • 200 g bele čokolade

PRIPRAVA

  1. lešnike zmelji na drobno v mešalniku, če želiš jih lahko še prej popražiš in odstraniš lupinice tako, da jih povaljaš med vlažno kuhinjsko krpo
  2. mletim lešnikov dodaj datlje, stopljeno kakavovo maslo, kakav v prahu in vanilijo; dobro premešaj v mešalniku (dobiti moraš čimbolj enakomerno in drobno mleto zmes)
  3. lešnikovi masi ročno vmešaj drobljena kakavova zrna in premešaj
  4. na pekač položi papir za peko in razvaljaj maso za piškote na debelino pol centimetra; odstavi v hladilnik
  5. na vodni kopeli stopi belo čokolado in premaži čez maso za piškote
  6. pusti, da se ohladi (lahko v hladilniku) in nareži na poljubno velike kocke

Še več sladic te čaka TUKAJ.

Dober tek!

Morda ti bo všeč tudi:

0