Hitro pripravljena čokoladna sirna pita s temno čokolado in vanilijo. Nekje eno uro traja priprava.

Sestavine za 16 cm model

  • 100 g keksov Speculaas
  • 70 g stopljenega masla
  • 300 g kremnega sira (npr Philadelphia)
  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja
  • 1 čž vanilije v prahu
  • 70 g nasekljane temne čokolade
  • 80 g temne čokolade
  • 0,5 dl sladke smetane

Postopek

  • dno modela za torto obloži s papirjem za peko
  • z mikserjem zmešaj kekse in maslo, razporedi po dnu modela
  • v posodi zmešaj kremni sir, jajci, sladkor, vanilijo, nato dodaj še nasekljano čokolado
  • prelij v model
  • peci 10 minut pri 200 stopinjah, nato zmanjšaj temperaturo na 120 stopinj in peci še 25 minut brez da odpreš vrata pečice
  • pečeno pito ohladiš in preliješ s temnim ganašem
  • Ganaš: segrej smetano, v njo s koščki čokolade, grej in mešaj da nastane gladka zmes

Morda ti bo všeč tudi:

0